Zdravku Mamiću dodijeljene koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti

Došlo je do izmjena u upravi i vlasničkoj strukturi Plavog sunca. Mamićev sin tu formalno pravno više nije, no zato jest Iva Mamić.

Vlada HNŽ-a je u jučerašnjem priopćenju objavila da je usvojila odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za tri elektroenergetska objekta i to: FNE ”PLAVO SUNCE4”, FNE ”PLAVO SUNCE 5” i ”PLAVO SUNCE 6”, uz to pridodavši da time “nastavljaju jačati gospodarstvo”.

Plavo sunce tvrtka je Zdravka Mamića.

“Tvrtka Plavo sunce d.o.o. podnijela se sedam zahtjeva za ishođenje prethodne elektroenergetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana instalirane snage po 999 kW električne energije na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva od kojih dva po 999 kW i jedan 800 kW instalirane snage električne energije, na području naše Poslovnice Čapljina”, kazali su za Hercegovina.info iz EP.

Došlo je do izmjena u upravi i vlasničkoj strukturi Plavog sunca. Mamićev sin tu formalno pravno više nije, no zato jest Iva Mamić, kći Zdravka Mamića. Uz Ivu su tu Ivanka Ostojić, Mirjana Gagro i Marinko Barbarić. Ranije je ista ekipa bila uz Mamićeva sina. Sam naziv Plavo sunce asocira na Dinamo, a braća su zbog izvlačenja sredstava iz tog kluba utočište pronašla u BiH, gdje kupuju stanove, grade kuće i uz pomoć domaćih vlasti razvijaju i biznise, piše Hercegovina.info.

 
index Instagram400x230 youtube