Poziv na registraciju za utrku ”Race for the Cure”

Udruga ”Narcis” iz Širokog Brijega organizira registracije za najveći društveno odgovorni događaj u BiH – utrku/šetnju za ozdravljenje ‘Race for the Cure’.

Cilj ove utrke je podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH, a registracija će se održati u subotu, 3. rujna u 11:00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava.

Na ovaj način Udruga Narcis pridružit će se Udruženjima pacijentica koje će širom Bosne i Hercegovine organizirati ovu aktivnost. Kroz uplatu simbolične registracije od 10KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te sudjeluju u utrci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure”.

Utrka će biti održana 25. rujna u Sarajevu u organizaciji ”Think pink – Zajedno smo jedno. Nakon dvije pandemijske godine očekuje se 10 000 građana na ovom događaju. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperiranu ženu.

Utrka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja.

U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

 
index Instagram400x230 youtube