Sve što trebate znati o turističkim vaučerima |video]

Federacija Bosne i Hercegovine je projekt korištenja turističkih odobrila u lipnju, a provođenje počinje sljedećeg ponedjeljka. No, brojni su građani koji ne znaju kako i na kojem području mogu da koriste vaučere.

U lipnju je federalna Vlada donijela odluku te osigurala 100 tisuća turističkih vaučera u vrijednosti od po 200 maraka. Implementacija projekta počinje u ponedjeljak.

"Mi do dan danas svakodnevno imamo veliki broj upita. Mislim da je, barem po tome sudeći, ovaj program zaista puni pogodak i mi očekujemo veliki broj upita već od ponedjeljka. Nije moguće rezervirati. Zamolit ću građane Federacije BiH za još malo strpljenja, još nekoliko dana dok mi završimo kompletan taj proces prikupljanja, pripreme ponuda i unosa ponuda na platformu", kazao je Enis Avdić, "Odmori u BiH".

Precizan broj odredišta u Federaciji u kojima se vaučeri mogu iskoristiti za sada nije poznat budući da proces prijave još traje.

Od 1. srpnja svi koji imaju prebivalište u Republici Srpskoj ili Brčko distriktu imaju mogućnost korištenja turističkih vaučera u iznosu od 100 maraka. Do sada je iskorišteno više od 3600 vaučera, a trenutno je podneseno četiri tisuće zahtjeva za korištenje vaučera za 44 odredišta na području Republike Srpske.
"Najviše se radi o bračnim parovima srednje životne dobi i imamo stariju populaciju koja najviše iskorištava banjske centre. Radi se o starijim ljudima koji idu i preko Fonda a ovo koriste u vlastitoj režiji", istaknula je ministrica trgovine i turizma RS.

Jedan od kriterija korištenja ovoga vaučera je da ga ne možete koristiti u gradu iz kojeg dolazite. Također ga ne mogu koristiti djelatnici objekta u kojemu rade. Obje entitetske vlade su na ovaj način pružile mogućnost boljeg upoznavanje turističkih blaga naše zemlje.

 
index Instagram400x230 youtube