Imena svih kandidata HDZ-a BiH iz ŽZH za Opće izbore 2022.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH predala je liste za Opće izbore koji bi se trebali održati u nedjelju 2. listopada.

Za portal Vrisak.info donosi liste za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke, Zastupnički dom Parlamenta FBiH i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na listi za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke dosta starih, ali i novih imena

Nositelj liste HDZ BiH, HDU, HSS, HKDU za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke očekivano je aktualni predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i dopredsjednik HDZ BiH Zdenko Ćosić.

Na listi se između ostalih nalaze i županijski ministar financija Toni Kraljević, ministar zdravstva Tomislav Pejić, ministrica prosvjete Ružica Mikulić, aktualni federalni zastupnik Ivica Pavković, izaslanik u Domu naroda Damir Jurišić, predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić

Lista HDZ-a, s Ćosićem na čelu, prema najavama iz ove stranke, ponovno ide po apsolutnu pobjedu u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Širokobriježani na županijskoj listi

Kada su Širokobriježani u pitanju, na listi je Klaudija Skoko, aktualna zastupnica u Skupštini ŽZH te predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača Široki Brijeg.

Na županijskoj listi nalazi se i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Mandić, kao i aktualna zastupnica iz Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, Ružica Galić.

Mlada lica HDZ-ove liste iz Širokog Brijega

Na listi je po prvi put Vedran Kožul. Kožul je ranije obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ BiH i člana Predsjedništva HDZ-a BiH. Trenutno je predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg.

Ivan Damjanović, jedan od najaktivnijih zastupnika u Skupštini ŽZH, također je kandidat. Damjanović je dopredsjednik GO HDZ BiH Široki Brijeg. Član je Središnjeg i Županijskog odbora stranke.

Ivan Lasić, dugogodišnji aktivni član organizacije Mladeži i član Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽZH, kao i Marija Ivanković, aktualna dopredsjednica Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg, također su kandidati HDZ-a BiH za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke.

Darijana Filipović predvodi listu za Parlamentarnu skupštinu BiH, Predrag Kožul drugi

Kako smo već ranije pisali, listu za Parlamentarnu skupštinu BiH za HNŽ i ŽZH predvodi mlada dopredsjednica HDZ-a BiH i aktualna državna zastupnica Darijana Filipović.

Aktualni zastupnik, Širokobriježanin Predrag Kožul, ponovno je na listi i nalazi se na poziciji broj 2. Treći na listi je ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda.

Na listi je i predsjednik HDU-a Miro Grabovac – Titan. Za državnu razinu kandidati su još Mirjana Džajić (Ljubuški), Zvonimir Širić (Posušje) i Nikica Tomas (Grude).

Federalna lista bez promjena kad je Široki Brijeg u pitanju, treća pozicija za predsjednika Mladeži Matu Lončara

Listu za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH za ŽZH ponovno predvodi Ljubušak Stanko Musa, aktualni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Druga na listi je predsjednica Općinskog vijeća Grude Franka Leko.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mate Lončar treći je na federalnoj listi. Lončar je ovo mjesto zaslužio ponajviše zbog svog predanog rada na čelu HDZ-ove organizacije mladih.

Na federalnoj listi nalaze se i predsjednik HSP dr. Ante Starčević Milijan Nakić, kao i predsjednik HSS-a Mario Karamatić.

Iz Širokog Brijega na listi su ponovno isti kandidati. Novom mandatu nada se aktualni federalni zastupnik Dario Knezović. Kandidatkinja je i istaknuta dužnosnica Zajednice žena HDZ-a BiH Erina Lasić. Na listi je još jedna žena, Marija Kikaš iz Ljubuškog.

U nastavku vam donosimo kompletne liste.

Lista za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke

1. Zdenko Ćosić
2. Ivana Barišić
3. Ivan Leko
4. Ivica Pavković
5. Klaudija Skoko
6. Toni Kraljević
7. Damir Jurišić
8. Daniela Perić
9. Kristina Milas
10. Miroslav Mitrović
11. Ivana Zrimšek Šaravanja
12. Ivan Jelčić
13. Ružica Mikulić
14. Stjepan Vlašić
15. Tomislav Mandić
16. Ružica Galić
17. Mario Knezović
18. Željka Šego
19. Milan Ševo
20. Tomislav Pejić
21. Anamarija Kovač
22. Mario Radić
23. Bernardica Luburić
24. Ivan Lasić
25. Vedran Kožul
26. Marija Ivanković
27. Ivan Damjanović
28. Ana Mišić.

Lista za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH

1. Stanko Musa
2. Franka Leko
3. Mate Lončar
4. Dario Knezović
5. Marija Kikaš
6. Milijan Nakić
7. Erina Lasić
8. Mario Karamatić.

Lista za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH (Hercegovačko-neretvanska županija i Županija Zapadnohercegovačka)

1. Darijana Filipović
2. Predrag Kožul
3. Slađan Bevanda
4. Mirjana Džajić
6. Nikica Tomas
7. Miro Grabovac.

 
index Instagram400x230 youtube