Treće izdanje najukusnijeg festivala u regiji: Street Food Fest u Širokom Brijegu

Za ljubitelje ukusne hrane, dobre glazbe, osvježavajućih koktela i craft piva te sjajne atmosfere Široki Brijeg će biti nezaobilazna destinacija od 22. do 24. 7. kada počinje treće izdanje Street Food Festa. 

Ovaj relativno mlad festival već se pozicionirao na mapi ljetnih događaja u Bosni i Hercegovini koji se nikako ne smiju propustiti, a ove godine vrijedni tim pripremio je najbogatiji program do sada u kojem će uživati svi posjetitelji, od onih najmlađih pa sve do iskusnih gurmana koji su već prepoznali kvalitetu Street Food Festa. 

Popis ovogodišnjih izlagača je zaista impresivan, a organizatori su se potrudili da se u ponudi nađe nešto i za najzahtjevnija nepca. 
 
1. Reshetka International 
 
Prošlogodišnji pobjednik čiji je burger „Divlji Đuro“ publika ocijenila kao najboljim, ponovno dolazi u Široki Brijeg, a ekipa na čelu s vlasnikom Nikolom Božićem pripremila je brojne novitete. Spomenut ćemo samo limited edition ????? ????? ??????. Naime, Nikola i njegova ekipa su se upustili u uzgoj ?????-???????? goveda, a pošto je wagyu govedina poznata po savršenoj intramuskularnoj masnoći i vrhunskom okusu - ne sumnjamo da će Reshetka ponovno oduševiti.
 
2. Profa 23
Tradicionalno japansko jelo sushi rađeno od riže i sirove ili dimljene ribe, steklo je popularnost u cijelom svijetu pa tako i na našim prostorima. Posjetitelji SFF-a moći će uživati u ovim ukusnim zalogajima zahvaljujući Mateju, mladom dečku koji je pekao zanat u restoranima u BiH, Hrvatskoj i Austriji, a našoj publici će predstaviti ?????? ????? koncept, gdje će kombinirati kulinarske tradicije Japana i naše kuhinje.
 
3. Food Bar Guloso
Huncut je naziv za burger koji se sastoji od duple juneće pljeskavice, kiselih jalapeño papričica, dimljenog sira, hrskavih nachosa i gochujang majoneze. Zvuči ukusno? Svratite na kućicu ekipe iz Dubrovnika i otkrijte zašto su njihovi burgeri ?????? i ?????? proglašeni najboljima na prošlogodišnjem Zagreb Burger Festivalu.
 
4. Kodiak Burger&Steak
Ova ekipa iz Banja Luke lani je osvojila simpatije publike, a na ovogodišnjem izdanju festivala predstavit će nam tri potpuno nova burgera, od kojih ističu ?????? ????? ??????, posebno kreiran za Street Food Fest te veganski / vegetarijanski burger “Dečko koji obećava”. 
5. Restoran Domano/Hotel Park
 
Pobjednici prvog izdanja Street Food Festa ove godine pripremaju svoje nadaleko poznate ????? ???? sendviče, ali i riblje snackove koje su osmislili posebno za ovogodišnje izdanje festivala. 
 
6. Shankly’s Pub
 
Shankly's Pub omiljeno je utočište i okupljalište svih zaluđenih navijača Liverpoola, ali ono zbog čega ih jedva čekate vidjeti na našem festivalu nije Liverpool, nego preukusni burgeri originalnih naziva Klopp on the Kop, King Kenny, Shankly's Burger… Za koji god se odlučite, ne možete pogriješiti.
 
7. Von Herzog
 
Da su programiranje i kuhanje odlična kombinacija, dokazat će vam ekipa vrhunskih ?????????? i velikih gurmana okupljena oko pop-up restorana ??? ??????. U njihovoj ponudi naći će se ???? ????, ????? ??????? i ?????? ????.
 
8. Hajdučke vrleti
 
Ovaj nesvakidašnji restoran nalazi se u središtu Parka prirode Blidinje, a na Street Food Fest-u će se predstaviti sa delicijama po kojima su inače prepoznatljivi, ali koje će biti prilagođene street food varijanti! Jedva čekamo!
 
Kroz tri večeri posjetitelje će zabavljati Vojko V, Neno Belan & Fiumens, Jozo Mikulić i Ultrazvuk.
 
Osim toga, u Lounge zoni bit će Cockta blondie buba party, Cycling Rural u sklopu West Herzegovina Adventure, Coffee corner – Barista school, Pancake & IceCream corner te bogati Kids corner gdje najmlađe posjetitelje očekuju brojne aktivnosti.
 
Jedna od novosti trećeg SFF-a je nagrada Chef’s choice – nagrada koju će izlagači dodijeliti onom koji je po njihovom mišljenju ove godine najbolji. 
 
Više informacija o samom festivalu možete pronaći na službenim Instagram i Facebook profilima.
 
Street Food Fest koji se održava na Festivalskom trgu parka Sajmište u Širokom Brijegu i ove godine će okupiti tisuće posjetitelja, a ulaz je besplatan. Važna napomena – dođite gladni.
 
index Instagram400x230 youtube