Znanstveno-stručni skup “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi [najava]

Znanstveno-stručni skup “Znanost, znanstvena komunikacija i časopisi” održat će se 27. svibnja 2022. godine u organizaciji Sveučilišta u Mostaru i sveučilišne nakladničke kuće PRESSUM uz suorganizaciju Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Glavna tema ovogodišnjeg, trećeg po redu znanstveno-stručnoga skupa, bit će uloga znanosti kao jednog od temeljnih preduvjeta opstanka te globalnog i strateškog pozicioniranja Sveučilišta.  Pored glavne teme simpozij će biti posvećen i razvoju  otvorene znanosti, recenzijskog postupka i uređivačke politike znanstvenih časopisa.

Ovaj događaj će obilježiti i pokretanje inicijative za usvajanje Deklaracije o primjeni načela otvorene znanosti, a u svrhu podizanja kvalitete znanstvene produktivnosti, promocije znanstvenih aktivnosti, osiguravanja dostupnosti rezultata znanstvenih istraživanja, njihove pohrane, zaštite i dugoročnog očuvanja.

U okviru skupa je predviđeno održavanje radionice o planiranju znanstvenog istraživanja za PhD studente, kao i panel diskusija za urednike znanstvenih časopisa.

Ovogodišnji pozvani predavači:

Prof. dr. sc. Dragan Primorac, osnivač Specijalne bolnice Sv. Katarina, Zagreb, nositelj titule veleposlanika Penn State University „Global Penn State Ambassador“, te suradnik na Sveučilištima u Zagrebu, Splitu i Mostaru.

Prof. dr. sc. Matko Marušić sa Sveučilišta u Splitu, osnivač i urednik emeritus časopisa „ST OPEN“.

Prof. dr. sc. Jadranka Stojanovski, članica Savjeta baze Hrčak sa Instituta Ruđer Bošković i Sveučilišta u Zadru.

Skup je namijenjen znanstveno-nastavnom osoblju, istraživačima, doktorandima, te posebno donositeljima odluka u području znanosti i obrazovanja.

Skup će se održati uživo.

Mjesto održavanja: Amfiteatar Sokrat Sveučilište u Mostaru.

Pozivamo Vas da popunite https://www.google.com/url?q=https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjLUqB5xrAOiVrFk4dU6cC0tPKgsanAIoi1wUC1bjunsx4Tw/viewform&source=gmail&ust=1653381648352000&usg=AOvVaw3u5D0rbPKOV6wsKzp804tU">registracijski obrazac.

Svi sudionici će dobiti potvrdnicu o sudjelovanju.

Broj sudionika je ograničen.

Kotizacija se ne plaća.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor znanstvenostručnog skupa

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

https://www.google.com/url?q=https://pressum.sum.ba/&source=gmail&ust=1653381648353000&usg=AOvVaw2M-3oljAdBFasyl4MAqxrd">pressum.sum.ba

 
index Instagram400x230 youtube