Radončić: SDA s nekim institucijama imala komoditet manipuliranja i prebacivanja glasova Komšiću, uz ujedinjenu opoziciju više za to nema prostora

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić kazao je kako je SDA s nekim institucijama dosad imala komoditet prebacivanja glasova Komšiću, no da uz ujedinjenu opoziciju više za to nema prostora.

Naime, u SBB-u su odlučili da će podržati zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH.

Ideja da mi, kao opozicija, dajemo jednog kandidata veoma će učiniti nervoznim ljude u SDA, da ne kažem gospodina Izetbegovića. Jer, kad uzmete rezultate prošlih izbora i veliku krađu na račun SBB-a, gospodin Bećirović može računati na izvanrednih 350 do 400 tisuća glasova, kada se kampanja svih stranaka koje će u subotu dati javnu potporu tom čovjeku ujedini i kada idemo zajedno. Mislim da ta vrsta naše odluke znatno utječe i na izbornu kampanju SDA, koja je do sada imala taj komoditet da s nekim drugim institucijama, da im ne spominjem ime, može da se bavi manipulacijom glasova, pa ih prebacuje gospodinu Komšiću, da će se sada i ljudi u SDA zapitati da li tome ima više prostora. Mislim da neće imati prostora, ali naše je da vodimo kampanju i mi ćemo je raditi zajedno - kazao je Radončić.

Dodao je kako bi trebalo ograničiti broj mandata na funkcijama.

Što se tiče ograničavanja mandata, ja sam pristalica da treba koncept SAD, da niko u Predsjedništvu države ne može biti duže od dva mandata. Politička praksa pokazuje, što je duže, na štetu je demokratskih trendova u toj zajednici, prave se nepotističke, klijentelističke i ostale veze, i ja sam prvi za to da se ograniči broj mandata - istaknuo je.

Radončić se, na pitanje novinara, osvrnuo i na četvrtu kandidaturu Željka Komšića.

- Ja osobno mislim da nije uredu da nitko 16 godina ne treba, nepotrebno je, nije uredu da tamo sjedi ista osoba, uopće se ne bavim likom i djelom gospodina Komšića. Vjerujem da je u pitanju drugi kandidat da bi to relaksiralo odnose. Mi, naravno, imamo pravo da damo kandidate kao društvo i Sarajevo kao grad koji nisu HDZ-ovi kandidati. U tom smislu, nama taj pluralizam treba da se održi, ali hajdemo vidjeti tko je postigao za 12 ili 8 godina rezultat i koji je taj rezultat - zaključio je predsjednik SBB-a.

 

 
index Instagram400x230 youtube