Održane radionice o imunizaciji za liječnike i medicinske radnike

„Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike“ tema je radionica  koje je Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke održao u četiri županijska Doma zdravlja u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom  Brijegu za preko 90 liječnika i medicinskih radnika.

Radionice su  održane u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do mefikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je mfinanciran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

ON_Time_-_Radionica_o_imunizaciji_u_Dom_zdravlja_Posusje.jpg

Radionice je vodila dr. Andrea Jurić, epidemiolog i ravnateljica Zavoda  za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) koja je kazala  kako je razina procijepljenosti protiv Covid 19 u ŽZH oko 10% te kako je  značajna edukacija populacije o svim prednostima cjepiva i načinima na  koji se proizvode. „U Zavodu za javno zdravstvo ŽZH smatramo kako više  znanja smanjujestrah od novih lijekova i cjepiva. Najbolje i  najjeftinije liječenje je prevencija bolesti“, dodala je dr. Jurić. 

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo posjetili su sve općine u  Županiji Zapadnohercegovačkoj i putem otvorenog dijaloga sa zdravstvenim  radnicima riješili mnoge nedoumice. Tema imunizacije je još više  osnažila ionako izuzetno kvalitetnu suradnju Domova zdravlja i Zavoda za  javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

Projekt „ON TIME“ je započeo 1.06.2020. godine i trajat će 24 mjeseca do  31.05.2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura,  od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih  sredstava. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar  (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno  zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) i  Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno – hercegovačke (Bosna i  Hercegovina).

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Kontakt osoba: Marko Mucić

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Telefon: 063 819 709

Poslijednja izmjena danaUtorak, 10 Svi 2022 14:12
 
index Instagram400x230 youtube