Podnošenje prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine

Sukladno Naputku o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine koji će se održati u nedjelju, 02. listopada 2022. godine od 5. svibnja se u sjedištu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH mogu preuzeti obrasci za prijavu sudjelovanja na izborima, a do 20. svibnja se podnose prijave za ovjeru sudjelovanja na izborima za političke stranke i neovisne kandidate.

Nakon što SIP BiH ovjeri političke stranke i neovisne kandidate od 06. do 14 lipnja teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata, priopćeno je iz SIP-a.

Pravilnik o prijavi i uslovima za ovjeru političkih subjekata za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine kojim se propisuje način podnošenja prijava za ovjeru i uslovi za ovjeru političkih subjekata, način podnošenja potpisa potpore i uslovi oslobađanja obveze prikuplјanja potpisa potpore, te način provjere i potvrđivanja potpisa potpore, način podnošenja i visina pristojbe uz prijavu za ovjeru političkih subjekata i obrasci za podnošenje prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i izgled i sadržaj obrazaca kandidacijskih listi i propisanih izjava, za sudjelovanje na Općim izborima 2022. dodine dostupan je na www.izbori.ba na posebnoj podstranici posvećenoj Općim izborima 2022. godine pod linkom:

OVDJE

 
index Instagram400x230 youtube