Oglasio se LIDL: Ne odlazimo iz BiH, naprotiv, širimo tim i primamo radnike!

Kompanija Lidl BH želi pojasniti kako su netočne vijesti i natpisi u medijima o napuštanju tržišta Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način želimo opovrgnuti neistinite tvrdnje koje se plasiraju te naglasiti da i dalje aktivno tražimo lokacije za Lidl trgovine širom BiH. Također, intenzivno nastavljamo s planom zapošljavanja i širenjem našeg tima, naveli su za N1 iz Lidl BH.

Prema informacijama kojima N1 raspolaže, Lidl je već kupio pojedine lokacije za buduće objekte koji neće biti još izvjesno vrijeme otvoreni u skladu s politikom kompanije višegodišnjeg pripremanja osoblja, objekta na više lokacija na određenom tržištu.

Podsjećamo, ranije tijekom dana Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH (FIPA) potvrdila je Feni kako od Lidla nije dobila službenu obavijest o napuštanju tržišta BiH, no da neslužbeno doznaju da će nakon napuštanja našeg tržišta, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

Pritom su naglasili kako su neslužbeno doznali da su iz navedene tvrtke, kao razloge napuštanja našeg tržišta, naveli – presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje, te nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole, naveli su FIPA-e prije nego se Lidl oglasio.

 
index Instagram400x230 youtube