Čolak: HDZ nikada nije govorio o bojkotu izbora

O hitnoj sjednici Doma naroda PS BiH na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH, ali i o onome što predstoji ukoliko takav prijedlog ne dobije podršku, za N1 je govorio izaslanik Bariša Čolak (HDZ BiH).

Osvrnuo se i na potvrdu Suda BiH da su članovi Središnjeg izbornog povjerenstva izabrani u skladu sa zakonom, za koju dodaje kako je “simptomatično što stiže pred zakazanu sjednicu”.

Upitan o tome što se može očekivati u slučaju da spomenuti prijedlog na sjednici zakazanoj za utorak ne dobije podršku, te hoće li se ići u bojkot izbora, Čolak navodi kako njegova stranka to ni do sada nije o tome nikada govorila. Kada je, pak, u pitanju opstruiranje provedbe izbora u praksi, Čolak se osvrće kratko i na rad ministra financija BiH Vjekoslava Bevande (HDZ BiH).

- Nisam siguran u ovom trenutku što i kako će biti, te koja će sredstva biti korištena. Ali, siguran sam da, ako se izbori raspišu, a sve ide u tom pravcu, da će svaka stranka zasebno sjesti i zauzeti svoj stav. Konačno će se na Predsjedništvu HNS-a donijeti odluka kako i u kojem pravcu ide dalje - izjavio je Čolak.

 
index Instagram400x230 youtube