Iza nas je besana noć, štete se tek počinju zbrajati

Snažan potres magnitude 6,1 prema Richteru pogodio je sinoć u 23 sata i 7 minuta Bosnu i Hercegovinu. Poginula je 28-godišnja djevojka iz Stoca. Kako je jutros iz Stoca uživo za HTV javio Ilko Barbarić, teška je i besana noć iza stanovništva BiH, južnog dijela Hrvatske, ali i Crne Gore.

Nažalost, u Stocu se prilikom potresa s obližnjeg brda odlomila velika stijena, pala je na kuću i pritom je stradala jedna djevojka. Ona je hitno hospitalizirana u mostarskoj bolnici, ali nakon pokušaja reanimacije nije joj bilo pomoći, javio je Barbarić.

Što se tiče ozlijeđenih, nije utvrđen broj. Sinoć su liječnici u stolačkom domu zdravlja rekli da su ozljede uglavnom nastale zbog panike tijekom bijega iz stanova. Međutim, bilo je nešto ozlijeđenih i zbog samog potresa.

Materijalne štete još uvijek se zbrajaju. U centru Stoca ne vide se neka velika oštećenja kad su u pitanju novije zgrade, uglavnom su se događala na nešto starijim i ruševnijim zgradama, javio je Barbarić.

Tijekom potresa bilo je i odrona na usjecima i kanjonima, tako da su se i velike stijene znale naći i na kolnicima, ali su cestarske službe brzo reagirale pa ni u tom smislu nema velikih problema. 

U općinama Ljubinju te u općini Stolac zabilježene su najveće štete nakon razornog potresa.

U općini Stolac zabilježeno je više odrona te šteta na slabije građenim objektima.

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić rekao je da sumnja kako će se ponovno moći koristiti objekt općinske uprave koji je teže stradao u potresu.

Radi se o zgradi nastaloj u vrijeme Austrougarske.

Veliki broj građana je veći dio noći proveo na otvorenom, izvan obiteljskih domova.

 
index Instagram400x230 youtube