Povećanje plaća za 15 posto za oko 5500 proračunskih korisnika u HNŽ-u

Postignut je konačan dogovor o povećanju plaća proračunskim korisnicima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji za 15 posto, priopćeno je u petak nakon sastanka predstavnika županijske vlade i čelnika šest sindikata proračunskih korisnika.

Istaknuto je kako će rast osobnih dohodaka biti ostvaren u dvije etape, tj. kroz dvije godine, u visinama od 8 u prvoj odnosno dodatnih 7 posto u drugoj godini, a obuhvatit će otprilike 5500 proračunskih korisnika - osnovnih i srednjih škola, policije, pravosuđa, državnih službenika i namještenika.

Dogovor je postignut nakon nekoliko susreta i stalne komunikacije predstavnika Vlade i sindikalnih partnera, a zbog, kako se navodi, aktualne krize i evidentnih poskupljenja osnovnih životnih potrepština.

Povećanje plaća proračunskim korisnicima počet će od 1. travnja tekuće godine za 8 posto, a od 1. siječnja 2023. godine za dodatnih 7 posto.

- Dijalog i međusobno uvažavanje socijalnih partnera prepoznatljivo su obilježje u radu županijske vlade. Potvrda ovakvog pristupa, uz dosad potpisanih čak 14 granskih kolektivnih ugovora, snažno se očitovala i danas postignutim dogovorom da se, unatoč svim poteškoćama i izazovima, pristupi nužnom povećanju plaća našim građanima koji primanja ostvaruju iz županijskih proračunskih sredstava - kazao je predsjednik Vlade Nevenko Herceg.

 
index Instagram400x230 youtube