Tomo Vukšić novi predsjednik Caritasa BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održala je u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 21. i 22. ožujka 2022. godine,

svoje 83. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, potpredsjednika BK BiH.

Nakon što je, 29. siječnja 2022. godine, Sveti Otac Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Vrhbosanske nadbiskupije kardinala Vinka Puljića, prestala je i njegova služba predsjednika Caritasa BiH i njegovog Upravnog vijeća. Na ovom zasjedanju, sukladno važećem Statutu Caritasa Bosne i Hercegovine, za novog predsjednika Caritasa Bosne i Hercegovine i njegovog Upravnog vijeća izabran je mons. dr. sc. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolita vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, a za novog predsjednika Nadzornog vijeća Caritasa BiH, sukladno istom Statutu, izabran je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. sc. Petar Palić, kaže se u službenom priopćenju Biskupske konferencije BiH.

 
index Instagram400x230 youtube