Sarajlić, Krišto i zapovjednica NATO stožera razgovarali o obrani i sigurnosti u BiH

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Asim Sarajlić i zamjenica predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva Borjana Krišto danas su u nastupnu posjetu primili zapovjednicu NATO stožera u Sarajevu, brigadnu generalicu Pamelu MCGahu.

Tijekom sastanka Sarajlić i Krišto upoznali su brigadnu generalicu s aktivnostima Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH. Razgovarano je i o stanju u sektoru obrane i sigurnosti u Bosni i Hercegovini. Posebno se razgovaralo o potrebi usvajanja proračuna za 2022. godinu jer je to, kako je ocijenjeno, od izuzetnog značaja za sektor obrane i sigurnosti.

To bi, rečeno je, ubrzalo proces nabavki i stabilnog planiranja i financiranja. S tim u vezi, razgovarano je o potrebi povećanja plaća vojnika i policajaca s ciljem da educirani i profesionalni kadrovi ostanu u strukturama sektora obrane i sigurnosti. Sarajlić i Krišto naglasili su da je u ovom trenutku strateško pitanje za Bosnu i Hercegovinu dijalog, međusobno uvažavanje, sigurnost i mir.

Istaknuli su da je podrška Zajedničkog povjerenstva usvajanju proračuna za 2022. godine u dijelu koji se odnosi na sektor obrane i sigurnosti neupitna kao osiguranje uvjeta za stabilnu političku i sigurnosnu situaciju. Brigadna generalica McGaha je ovom prilikom snažno podržala napore članova Zajedničkog povjerenstva da se usvoji proračun institucija BiH za 2022. godinu, te da se da podrška Programu reformi Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u mjeri u kojoj je to u sadašnjim okolnostima moguće.

Sarajlić i Krišto su podržali rad Povjerenstva za suradnju sa NATO Vijeća ministara BiH, te su izrazili spremnost za nastavak suradnje s NATO stožerom u Sarajevu u duhu partnerstva i dugogodišnje dobre prakse međusobnog uvažavanja i povjerenja, priopćeno je iz PSBiH.

 
index Instagram400x230 youtube