Snijeg u Bosni, sunčano u Hercegovini

Jutros je u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini je mala do umjerena naoblaka.

Danas u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini sunčanije prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima slabe padavine su moguće na sjeveru i krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C.

Sutra u utorak, 1.03.2022., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama lokalno može padati slaba kiša.
U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.
Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C.

U srijedu, 2.03.2022., pretežno sunčano se prognozira na području Krajine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.
U Hercegovni pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine.
Vjetar u Bosni većinom slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu do 12°C.

U četvrtak, 3.03.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva magle može biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.
Vjetar slab promijenljivog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

 

 
index Instagram400x230 youtube