Olujno nevrijeme u većem dijelu BiH, jak vjetar obarao električne stubove i stabla na cestu

Veći dio Bosne i Hercegovine zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra, ponegdje mećavom i snijegom.

Sve ovo otežava promet, posebno u planinskim dijelovima. Kako javljaju vozači sa terena, otežano se vozi na Komaru, Karauli, Nišićima, Romaniji, Čevaljnovićima, ali i na autoputu A1 gdje ima ugaženog snijega. Na pojedinim planinskim prevojima promet se odvija naizmjenično jednom trakom zbog kamiona i šlepera koji su se zaustavili. Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Olovo - Kladanj i Travnik - Donji Vakuf.

Jako nevrijeme pogodilo je danas pojedine dijelove Srednje Bosne.

Kako javlja Centralna.ba u Bugojnu nema struje, na Komaru i Rostovu pada snijeg, dok je u Vitezu jak vjetar oborio stubove električne energije.

8-2022-02-07-12-30-31-bosna-nevrijeme.jpg

Zbog jakih udara vjetra, na području Zeničko-dobojske županije upozorava se na mogućnost nailaska na oborena stabla i kablove na kolovozu.

"Zbog oborenih elektro-kablova, promet je bio obustavljen u mjestu Bistrica, na putu Žepče - Zavidovići", priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog novih padalina, ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima na dionicama Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ i Bosanski Petrovac - Drvar, navedeno je u priopćenju.

8-2022-02-07-12-30-36-NEVRIJEME-BOSNA.jpg

 
index Instagram400x230 youtube