Stiže pogoršanje vremena, snijeg se očekuje i u većem dijelu Hercegovine

Stiže pogoršanje vremena, snijeg se očekuje i u većem dijelu Hercegovine IKS portal

Danas prema prognozi federlnih meteorologa u jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine.

U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje u Bosni tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

U subotu, 22.01.2022., oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine su većinom slabe. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C.

U nedjelju, 23.01.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

U ponedjeljak, 24.01.2022., pretežno oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini se prognozira razvedravanje. Slab snijeg povremeno može padati na području Krajine i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 
index Instagram400x230 youtube