U SKB Mostar očekuju veći broj hospitaliziranih zbog covida-19

Iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u narednim danima očekuju povećan broj hospitaliziranih zbog covida-19 te upozoravaju kako se u zadnja tri tjedna incidenca u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji,

svaki tjedan udvostručava što je, kako kažu, očekivano s obzirom na povećan broj okupljanja tijekom mjeseca prosinca i povećanog dolaska turista.

”Narednih dana očekujemo povećan broj hospitaliziranih zbog covida-19, kao i povećan broj hospitalizacija zbog bakterijskih komplikacija koje su česte komplikacije respiratornih virusa što je uobičajeno u zimskim mjesecima, osobito kod influence koja cirkulira među našom populacijom”, rečeno je Feni iz SKB Mostar.

U zadnja tri tjedna incidenca u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji, svaki tjedan se udvostručava što je očekivano s obzirom na povećan broj okupljanja tijekom mjeseca prosinca i povećanog dolaska turista, dodaju iz te zdravstvene ustanove.

Nadalje navode kako je prema dnevnim izvješćima vidljivo povećanje broja testiranih osoba na covid-19, povećan broj pozitivnih testova, a posljedično i povećan broj hospitalizacija.

U SKB Mostar trenutno je hospitalizirano 99 pacijenata, uglavnom starije dobne populacije s pridruženim komorbiditetima.

Na pitanje ima li među hospitaliziranim cijepljenih i u kojem postotku, ističu kako je omjer cijepljenih i necijepljenih i dalje isti, tj. oko 85 posto je necijepljenih pacijenata. Dodaju kako za sada nema hospitaliziranih pacijenta koji su primili treću dozu cjepiva.

U SKB Mostar također trenutno nema hospitalizirane djece zbog koronavirusa ili gripe i zasad u toj zdravstvenoj ustanovi nije zabilježen nijedan slučaj flurone.

 
index Instagram400x230 youtube