Dodijeljene rektorove nagrade na Sveučilištu u Mostaru [foto]

U okviru Dana Sveučilišta u Mostaru dodijeljeno je 27 ugovora o radu asistentima na SUM-u, a Rektorove nagrade dobilo je 37 studentica i studenta svih ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru za uspjeh, promociju Sveučilišta, sport, znanstveni i umjetnički rad.

Program zapošljavanja asistenata odvija se preko „Programa sufinanciranja zapošljavanja na javnim sveučilištima u Federaciji BiH“, uz potporu Federalnoga zavoda za zapošljavanje.

Rektor Tomić dodijelio je nagrade najboljim studentima i čestitao na uspjehu, trudu i izvrsnosti. „Ova nagrada dolazi kao priznanje radu i trudu. A trud je uvijek bio uspjeh. Hvala vam na nadi koju nam vi nosite, hvala vam na vjeri i optimizmu koji šaljete svojom izvrsnošću. Vi svjedočite da se mogu ostvariti svi snovi i postići željeni uspjesi“, zaključio je rektor Tomić.

„Današnja nagrada predstavlja krunu jednoga razdoblja i potvrda je da na svakome putu treba imati čvrste stavove i visoko postavljene ciljeve. Treba svakako naglasiti da na tome putu nismo bili sami. Upravo ste nam Vi, ovdje okupljeni, u našim najtežim trenutcima dali snagu i vjeru da ne treba odustati, nego nastaviti tim trnovitim, ali prijeko potrebnim stazama na putu do ostvarenja“, rekla je u ime nagrađenih studenata Marijana Artuković, studentica Pravnoga fakulteta.

„Ova nagrada samo je još jedno priznanje za uloženi trud i rad svim studentima koji su dobitnici nagrade. Jako je motivirajuće kada znamo da je naš uspjeh prepoznat i to nas vuče da budemo još uporniji, bolji i uspješniji“, navela je Ana Planinić, studentica Fakulteta zdravstvenih studija i Agronomskoga i prehrambeno-tehnološkoga fakulteta.

Novi ugovori o radu za asistente SUM-a

Sveučilište u Mostaru dodijelilo je ugovore asistentima koji su zaposleni kroz program sufinanciranja asistenata u visokome obrazovanju Federalnoga zavoda za zapošljavanje. Sedam novih asistenata primljeno je u radni odnos, dok je sufinanciranje nastavljeno za 20 asistenata koji su u program ušli prethodnih godina. Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Zdenko Klepić i ravnateljica Federalnoga zavoda za zapošljavanje Helena Lončar obratili su se novim asistentima i okupljenima.

Ravnateljica Federalnoga zavoda za zapošljavanje Helena Lončar istaknula je kako se program realizira radi zapošljavanja asistenata na javnim sveučilištima u Federaciji BiH kao i radi jačanja ljudskih potencijala u svrhu poboljšanja obrazovnoga procesa u javnim visokoškolskim ustanovama te dodala kako reforma obrazovanja treba krenuti od visokoga obrazovanja.

„Već tri godine imam priliku konstantno učiti, rasti i razvijati se u nastavnome i znanstveno-istraživačkome svijetu. Biti s druge strane katedre izuzetno je izazovno i odgovorno, ali istovremeno pruža i posebnu čast i zadovoljstvo“, istakla je Andrea Vegar, asistentica Filozofskoga fakulteta SUM-a.

 

 

 
index Instagram400x230 youtube