Za danas upaljen narančasti meteoalarm, objavljena prognoza do nedjelje

Federalni hidrometereološki zavod danas je izdao narančasto upozorenje zbog vremenskih nepogoda koje se očekuju sutra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

 Na snazi je narančasto upozorenje zbog prognoziranih intenzivnih padalina, a očekivane količine su od 40 do 60 l/m2 lokalno i do 70 l/m2. Jug i jugozapad naše zemlje izložen je ovim meteorološkim nepogodama i rizicima koje donose – priopćio je metereolog FHMZ-a Bakir Krajinović.

Metereolozi za danas prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, padaline se očekuju i u ostalim dijelovima, u planinskim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padaline u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva.

3.12.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koja će preći u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Intenzivnije padaline u Hercegovini, a u Bosni i povećanje snježnog pokrivača. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu do 10 stupnjeva.

 4.12.2021 (Subota)., umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 8 stupnjeva.

 5.12.2021 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 9 stupnjeva.

 
index Instagram400x230 youtube