EU donirala pet milijuna eura za poddionicu Zvirovići - Počitelj

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom odjela Europske investicijske banke (EIB) Matteom Rivellinijem i savjetnikom uprave ove banke Martinom Vatterom ugovor o dodjeli granta Europske unije u vrijednosti pet milijuna eura za potporu u izgradnji dijela autoceste na Koridoru Vc.

Taj ugovor o tehničkoj pomoći za potrebe nadzora radova izgradnje poddionice Zvirovići – Počitelj potpisao je i direktor Javnog preduzeća "Autoceste Federacije BiH" Elmedin Voloder jer će ova kompanija biti zadužena za provedbu projekta, a bespovratna sredstva koja dodjeljuje EU bit će implementirana putem EIB-a i alocirana na Federaciju BiH.

Bevanda je naglasio da je ovo nastavak dobre saradnje s EIB-om te je zahvalio Europskoj uniji koja iz svojih fondova podržava infrastrukturne projekte u BiH.

- Očekujemo kako će ova tehnička pomoć ubrzati izgradnju oko 11,1 kilometara duge dionice na Koridoru Vc između Počitelja i Bijače. Završetak tog projekta za kojeg su ranije osigurana i kreditna sredstva, značajno će skratiti udaljenost duž koridora sjever - jug, između Počitelja i južne granice s Hrvatskom - istaknuo je Bevanda.

Sporazum je potpisan korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog epidemioloških mjera koje su poduzete u spriječavanju virusa COVID-19, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

 
index Instagram400x230 youtube