Za vikend 25 prometnih nesreća u Hercegovini

U protekla tri dana na području Hercegovine dogodilo se 25 prometnih nesreća, a skoro sve su registrirane u HNŽ-u.

Tako su na području Hercegovačko-neretvanske županije evidentirane 22 prometne nesreća, a u Županiji Zapadnohercegovačkoj tri.

Od 22 prometne nesreće u HNŽ-u, pola ih se dogodilo u Mostaru, pet u Čapljini, četiri u Konjicu te po jedna u Čitluku i Stocu. Jedna osoba je teško ozlijeđena, a jedna lakše dok ih je šest zadobilo ozljede neutvrđenog stupnja, podaci su MUP-a HNŽ-a.

Kada je u pitanju ŽZH, dvije prometne nesreća su bile s većom materijalnom štetom, a jedna s manjom. Ukupno su ozlijeđene četiri osobe, a MUP ŽZH u svoj izvješću nije naveo stupanj ozljeda.

Iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 14 prijava i to na području Mostara sedam, po dvije na području Čapljine, Konjica i Prozor-Rame te jedna na području Čitluka.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je sedam slučajeva i to u Mostaru pet te u Konjicu dva.

Tijekom petka, subote i nedjelje na području Županije Zapadnohercegovačke evidentirano je jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv imovine. U istom razdoblju nije evidentiran nijedan prekršaj protiv javnog reda i mira.

 
index Instagram400x230 youtube