HRS će imati svoga kandidata za člana Predsjedništva

U slučaju da dođe do izmjena izbornog zakona, HRS će sigurno imati svoga kandidata za člana Predsjedništva.

U slučaju da do izmjena izbornog zakona ne dođe, ostalim hrvatskim strankama bit će predloženo naći jednog svehrvatskog, neovisnog kandidata za člana Predsjedništva, priopćeno je nakon što je održana redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske republikanske stranke, prenosi Bljesak.info.

Na sjednici se, kako je navedeno, raspravljalo o pripremama za Opće izbore 2022., pregovorima oko izmjena Izbornog zakona, kao i aktivnostima oko širenja HRS-a na područje cijele BiH.

HRS je objavio kako je u posljednje vrijeme održao više sastanaka s ''najodgovornijim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, veleposlanicima zemalja UO PIC-a, kao i predstavnicima institucija EU i zaključak je kako se neće dopustiti neodržavanje Izbora 2022''.

U oba scenarija HRS će nastupiti samostalno na svim razinama.

Stranka je, između ostalog, priopćila kako će ovih dana organizirati podružnice po Središnjoj Bosni, Posavini, Unsko Sanskoj, Tuzlanskoj, Sarajevskoj i drugim županijama, kao i općinama u većinski hrvatskim županijama gdje su Hrvati većina.

''HRS se već dokazao kao jedina dosljedna alternativa i aktualnom političkom vodstvu Hrvata u BiH, ali i jasan i koherentan odgovor politici Sarajeva. Cilj nam je kapitalizirati to na Izborima 2022. godine na svim razinama'', navedeno je.

Poslijednja izmjena danaPetak, 10 Rujan 2021 13:18
 
index Instagram400x230 youtube