Održana prva radionica u sklopu projekta „Jačanje uloge MZ u BiH“

Pet mjesnih zajednica s područja općine Čitluk sudjeluje u drugoj fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH)“.

Predstavnici mjesnih zajednica: Vionica, Čerin, Donji Hamzići, Gradnići i Krehin Gradac u utorak su, u Hotelu Mostar, sudjelovali u prvoj trening radionici u okviru zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Vlade Švedske, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Federalnim ministarstvom pravde te sa savezima općina i gradova.

Uz predstavnike mjesnih zajednica s područja općine Čitluk u radionici su sudjelovali i sudionici projekta iz Ljubuškog, te koordinatori za ovaj projekt ispred Općine Čitluk i Grada Ljubuškog.

Cilj druge faze projekta“ Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je unapređenje kvalitete života građana BiH kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

Projekt se fokusira na poticanje lokalnog razvoja na čelu sa mjesnom zajednicom jer upravo mjesne zajednice imaju ključnu ulogu u posredovanju između svojih žitelja i lokalnih uprava.

 
index Instagram400x230 youtube