Zavod za odgoj i obrazovanje organizirao radionice za korištenje SUMIT Dnevnika

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru – SUMIT u organizaciji sa Zavodom za odgoj i obrazovanje ŽZH i HBŽ,

održao je jučer i danas radionice pod nazivom „Rad u SUMIT Dnevniku“ namijenjene za nastavnike te SUMIT školske i županijske koordinatore srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Cilj radionica bio je obučiti i pripremiti nastavno osoblje na korištenje SUMIT Dnevnika. Na radionicama je sudjelovalo ukupno 210 nastavnika i SUMIT koordinatora, a osim članova SUMIT-a koji su vodili radionice prisustvovala je i ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak.

Ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak izjavila je da su obuke koje su organizirane za nastavnike strukovnih škola ujedno i posljednji korak u okviru projekta pod nazivom Digitalizacija obrazovnog sustava ŽZH – E škola.
 
Zavod za odgoj i obrazovanje osnovan je Sporazumom Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije te je započeo s radom kao samostalna javna ustanova s temeljnom zadaćom stručne potpore odgojno-obrazovnom sustavu. Misija Zavoda za odgoj i obrazovanje unaprjeđenje kvalitete obrazovanja, kontinuirano stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika i aktivno sudjelovanje u provođenju reforme obrazovanja u skladu s najboljim primjerima iz svjetske prakse. Škole iz ŽZH koje sudjeluju u pilot projektu SUMIT Dnevnik te će paralelno koristiti fizički i eDnevnik su Srednja škola Antuna Branka Šimića Grude, Srednja strukovna škola Posušje, Srednja strukovna škola Široki Brijeg te Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški.
 
SUMIT dnevnik pruža sadržajan pregled bitnih podataka za pojedinu funkciju. Predmetni nastavnici mogu vidjeti isključivo podatke za svoje predmete, razrednici imaju pristup svim podacima učenika u njihovom razredu, a ravnatelju aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda. Glavna uloga SUMIT dnevnika je smanjiti mogućnosti neovlaštenog unosa ali i krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige, dok se na kraju školske godine iz dnevnika u maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika. Putem mrežne aplikacije SUMIT dnevnik za roditelje, roditelji imaju uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u SUMIT dnevnik, njoj mogu pristupiti roditelji učenika onih škola koje koriste SUMIT dnevnik u tekućoj školskoj godini.
 
Poslijednja izmjena danaPetak, 03 Rujan 2021 14:59
 
index Instagram400x230 youtube