Grom 'spržio' magnet u SKB-u Mostar

Kiša tijekom vikenda donijela je nužno zahlađenje Hercegovini i ugasila brojne požare, ali donijela je i mnogo problema za SKB Mostar.

Naime, kako doznaje Pogled.ba, u noći sa nedjelje na ponedjeljak uslijed udara groma došlo je do kvara na uređaju za snimanje magnetskom rezonancom (MR). 

Od jučer ne možemo pružati usluge na magnetu zbog kvara koji se dogodio uslijed udara groma. Već su poduzete sve mjere kako bi se magnet što prije osposobio za rad - rekli su za Pogled.ba iz SKB Mostar.

Kako neslužbeno doznajemo, tehničari koji rade na popravci trebati će još nekoliko dana kako bi uređaj vratili u funkciju i očekuje se kako će on raditi od početka idućega tjedna. Svi zakazani termini se trenutno otkazuju, a oni koji su trebali ovaj tjedan na pregled vjerojatno će idući tjedan obaviti ovu pretragu. 

Inače, čekanja na snimanje magnetom su duga i bez ovih kvarova i obično se radi o pacijentima sa teškim dijagnozama, što dodatno komplicira situaciju i otežava poziciju onih kojima je ova pretraga nužna. 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 31 Kolovoz 2021 12:49
 
index Instagram400x230 youtube