Cicibanke ŠR Izviđač CO viceprvakinje države

Rukometašice RK Izviđač CO su viceprvakinje Bosne i Hercegovine u kategoriji 2008. godište i mlađe.

Na završnici državnog prvenstva koja se igrala ovog vikenda u Zavidovićima mlade "Skautice" su uvjerljivo i zasluženo stigle do finala.

Rukometašice Izviđača jučer su u utakmicama po skupinama savladale Grude (17:16), Hadžiće (11:5) i Derventu (15:6) te tako s maksimalne tri pobjede osigurale plasman u današnje polufinale.

U polufinalnom susretu Ljubušanke su bile bolje od Knežopoljke (14:8), a u finalnom susretu od "Skautica" bila je bolje izvrsna ekipa ŽRK Krivaja s (25:11).

Osim domaće ekipe sudjelovanje na završnom turniru izborile su i ekipe RK Izviđač iz Ljubuškog, ŽRK Knežopoljka iz Dubice, ŽRK Grude iz Gruda, ŽRK Iskra iz Stoca, ŽRK Derventa iz Dervente, RA Čapljina iz Čapljine i RK Hadžići iz Hadžića.

Treće mjesto osvojila je ekipa ŽRK Knežopoljks.

Najbolji strijelac turnira je rukometašica Krivaje Karahasanović, koja je u pet odigranih susreta postigla pedeset pogodaka, a najbolji igrač turnira je Bajrić, također iz domaće ekipe.

Završni turnir državnog prvenstva Bosne i Hercegovine odigran je danas i jučer u Zavidovićima, a tehnički organizator ovog natjecanja bio je ŽRK Krivaja.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 21 Lipanj 2021 07:38
 
index Instagram400x230 youtube