‘Hercegovina-Kalifornija’: U Hercegovini gotovo da nema koronavirusa

‘Hercegovina-Kalifornija’: U Hercegovini gotovo da nema koronavirusa Foto: Perica Biško / Hercegovina Zemlja Svjetlosti

U Hercegovini su brojke zaraženih koronavirusom u stalnom opadanju već duže vremena. Tako je na području cijele Hercegovine zabilježen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Hercegovačko-neretvanska županija izvijestila je o samo jednom pozitivno slučaju na koronavirus i on je zabilježen u Mostaru, dok u Županiji Zapadnohercegovačkoj nema ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

U Sveučilišnoj bolnici Mostar trenutačno se na liječenju od koronavirusa nalazi samo devet osoba od koji se dvije osobe nalaze na intenzivnom liječenju. Jučer je na razini Federacije BiH zabilježeno 15 novih slučajeva.

Klubovi se spremaju za noćnu scenu, u Mostaru ludilo

Prije tri tjedna ukinuta je mjera ograničenog kretanja od 23:00 do 5:00. U istoj toj odluci dozvoljeno je 100 osoba u zatvorenim prostorima ukoliko poštuju epidemiološka ograničenja.

Vlasnici noćnih klubava krenuli su pripremati noćene izlaske. Već prošli vikend mladi i svi željni zabave mogli su opet izlaziti u Golden Cube u Mostaru, Diamond u Ljubuškom, Elements u Tomislavgradu, Vivu u Posušju, Luxe u Livnu, piše 24sata.

Jedan od najpopularnijih klubova u Hercegovini, ali i čitavom Balkanu – Daleka obala Mostar, proteklog vikenda je otvorio svoja vrata. Popularni klub na otvorenom je već prve noći otvaranja privukao tisuće ljudi.


Ugostitelji i hotelijeri u Neumu također su već spremni za dolazak gostiju. Tako su svi neumski hoteli i klubovi već otvorili svoja vrata. Turistički djelatnici u Neumu se nadaju da će se ponoviti prošla godina kada se u tom gradu tražio krevet više.

Čini se da se u Hercegovini vraćaju životu kakav je bio prije koronavirusa.

 
index Instagram400x230 youtube