Učenici se upoznali s radom MUP-a ZHŽ-a

Učenici trećih razreda srednjih škola iz Ljubuškog, Posušja i Gruda upoznali su se danas sa opremom, vozilima i načinom rada specijalne policije, krim tehničara te prometne policije MUP-a ZHŽ-a u Poduzetničkom inkubatoru na Zvirićima.

Učenicima je danas posebno zanimljiva bila oprema Specijalne policije ZHŽ-a, pozorno su slušali predavanje specijalaca o tome s kojim se sve situacijama oni susreću u svom radu, te su sa zanimanjem razgledavali naoružanje, više vrsta pušaka i svu drugu policijsku opremu.

Riječ je o aktivnostima koje se provode u okviru „Policijske akademije za mlade“ koja se provodi kroz projekt „Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini“.

Projekt provodi američka udruga PH International, a kako kaže Amina Dučanović iz ove udruge cilj cijelog projekta je stvaranje povjerenja među maloljetnicima prema policijskim službenicima.

Tijekom prethodnog razdoblja, policijski službenici su također održali više predavanja mladima u njihovim školama, a danas je upriličeno upoznavanje mladih s policijskom opremom te niz predavanja u prostorijama inkubatora.  

„Ovaj projekat je bio dobro iskustvo da se učenici Gimnazije i drugih škola upoznaju s činjenicom da kriminal živi među nama, predavanja su nam otvorila oči koliko se to često događa oko nas, a mi to i ne primjećujemo“, rekla je jedna od učenica.

 
index Instagram400x230 youtube