Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend IKS portal

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz umjerenu oblačnost.

U drugom dijelu dana će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 28°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Prijepodnevni sati će biti svježiji i ugodniji, a mjestimične padavine i nešto izraženiji osjet sparine, u drugom dijelu dana bi mogli uzrokovati slabije poteškoće osjetljivim osobama. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

U subotu, 1.05.2021., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.

U nedjelju, 2.05.2021., u Bosni većinom umjerena naoblaka. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poneki lokalni pljusak je moguć prije podne na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U ponedjeljak, 3.05.2021., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

 
index Instagram400x230 youtube