Koga "trojka" planira za hrvatske predstavnike u vlasti?

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović komentario je mogućnost formiranja zajedničkog bloka koji će uključivati opozicijske stranke iz oba bh. entiteta naglasivši kako je i do sada suradnja o brojnim pitanjima bila korektna.

Prema prvim reakcijama, obje "trojke" su zainteresirane za političku platformu koja bi značila stavljanje u prvi plan pitanja važnih za kvalitetniji život svih građana, bez forsiranja onih tema za koja se zna da neće polučiti ikakvo rješenje, piše Klix.ba.

Veliku političku platformu bi činilo šest stranaka, po tri iz oba entiteta.

- Nadam se, želim da vjerujem da su stekli uvjeti i okolnosti za tu vrstu saradnje. Kažu da nema jače sile od ideje čije vrijeme je došlo - između ostalog kazao je Kojović za Klix.ba.

Na upit koga bi za partnere iz stranaka s hrvatskim predznakom, predsjednik Naše stranke kazao je da partnera vidi u Hrvatskoj stranki BiH.

Gospodin Božo Skopljaković je tu s nama od prvog dana. Nadam se da će se u većem i jačem kapacitetu uključiti u ove procese. Njegov način promišljanja o BiH i o putu naprijed je dragocjen i potreban. Naravno i drugim strankama koje su suglasne sa principima djelovanja Trojke su vrata sale u kojoj ćemo pregovarati otvorena u svakom trenutku.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 25 Travanj 2021 12:44
 
index Instagram400x230 youtube