Fra Iko Skoko: Hrvati iz cijelog svijeta žele pomoći obnovi zagrebačke katedrale

7. i 8. svibnja u sportskoj dvorani u DOMPES-u u Mostaru održat će se humanitarni turnir u stolnom tenisu, prijava po igraču je 20 maraka, a sav prihod bit će uplaćen u Fond za obnovu zagrebačke katedrale.

”Nadamo se da će ovaj turnir ukazati na potrebu obnove katedrale. Želimo ukazati na potrebu obnove katedrale koja je sigurno najznačajnija naša crkva u svakom pogledu, da se uključe svi Hrvati. Nije bitna količina novca, nego sudjelovanje, da sudjeluje cijelinaš narod u obnovi katedrale i da se obnovi i bude onakva kakva je bila i prije potresa”, kazao je ravnatelj DOMPES-a dr. fra Iko Skoko.

”DOMPES je studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog koji je, zahvaljujući različitim donacijama,dovršen više od 90 posto. Smatramo da DOMPES kao projekt uvijek treba i drugima pokazivatisvoju ljubav. Zato smo odlučili ove godine prikupiti pomoć za zagrebačku katedralu koja je prošle godine teško stradala u potresu te joj predstojivišegodišnja obnova s velikim materijalnim troškovima. Nadam se da ćemo u DOMPES-u nastaviti s ovakvim akcijama, a odlučili smo početi sa zagrebačkom katedralom koja je ‘srce’ hrvatskoga naroda. Datum smo vezali uz rođendan bl. kardinala Alojzija Stepinca, 8. svibnja, a dan ranije smo dodali kako bi svi zainteresirani mogli sudjelovati. Neki ne mogu doći zbog krizmi, svatova, pričesti… pa će pobjednik prvog dana u finalu igrati s pobjednikom drugog dana, dok će se finalisti po danim boriti za treće mjesto. Imat ćemo i taj natjecateljski karakter. Dvorana je visoka i možemo ispoštovati sve epidemiološke mjere”, pojasnio je fra Iko, dodajući kako se prijaviti može svatko i rekreativci, i profesionalci, bez obzira na dob.

Fra Iko je za naš radio istaknuo da su se akciji svojim prilozima, iako ne mogu sudjelovati u turniru, već priključili i brojni ljudi iz Hrvatske, ali i svih dijelova svijeta, od Australije preko Zapadne Europe do Amerike.

”Svi žele pokazati koliko suosjećaju sa zagrebačkom prvostolnicom. Svi smo svjesni da se ne radi samo okamenju ili važnom povijesno-kulturnom baštinom, nego zaista ‘srcu’ hrvatskoga naroda i njegove vjere”, kazao je fra Iko.

Plakatstolnitenis.jpg

 

 
index Instagram400x230 youtube