Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže produženje mjera

Na sjednici Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, održanoj jučer, predloženo je produženje trenutnih mjera za narednih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBiH.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je blagi pad broja zaraženih osoba, ali se još nisu stekli uvjetiza popuštanje mjera. To, između ostalog, podrazumijeva da u narednom razdoblju na snazi ostane ograničenje kretanja od 21.00 do 05.00 sati ujutro, priopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva. 

– Najteža situacija je u Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Posavskoj županiji – istaknuli su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, posebno naglašavajući da je u Federaciji BiH u posljednjih 14 dana preminulo više od 600, a u posljednjih mjesec dana oko 2.000 osoba.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva županije na striktno vršenje nadzora nad provođenjem mjera, te uvođenje dodatnih mjera u županijama u kojima je pogoršana higijensko-epidemiološka situacija.

Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje, navodi se u priopćenju uz podsjećanje da Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere. 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 20 Travanj 2021 07:52
 
index Instagram400x230 youtube