Odbor djece poginulih hrvatskih branitelja ŽZH uz Slavena: Najoštrije osuditi napad kako bi se vratila izgubljena vjera i osjećaj sigurnosti

Odbor djece poginulih hrvatskih branitelja Županije Zapadnohercegovačke oštro je osudio subotnji napad u Mostaru na Slavena Blaževića, djeteta poginulog hrvatskog branitelja kojeg su pretukla dvojica policijskih službenika.

"Odbor djece poginulih hrvatskih branitelja Županije Zapadnohercegovačke oštro osuđuje čin nad djetetom poginulog hrvatskog branitelja koji se dogodio u Mostaru od strane policijskih službenika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovim priopćenjem apeliramo svim nadležnim institucijama da ovakav čin naoštrije osude u skladu sa zakonskim i moralnim ljudskim načelima kako bi se vratila već izgubljena vjera i osjećaj sigurnosti koji je već i onako izblijedio kroz protekle godine.

Tužni smo i ogorčeni kao djeca poginulih hrvatskih branitelja da se na ovakav podmukao način vrši tortura nad građanima, a posebno nad mladim čovjekom čijeg su oca i djeda 1993 godine, kao nemoćne i lišene svih ljudskih prava, ubili ljudi koji su vladali životom i smrću, a ovaj događaj kojeg su pukom slučajnošću ili samom Božjom voljom zabilježile kamere sve nas asocira na događaje iz proteklog surovog vremena i rata.

Ovom prilikom poručujemo javnosti i svim institucijama da djeca poginulih hrvatskih branitelja u svom srcu nose veliku bol i traume na prošlo vrijeme za koje smo najmanje mi krivi. Iako se u zadnje vrijeme sustavno degradiraju djeca poginulih hrvatskih branitelja poručujemo vam:'NE,MI SMO TU! SLAVENE UZ TEBE SMO!'', navodi se u priopćenju Odbora djece poginulih hrvatskih branitelja Županije Zapadnohercegovačke.

 
index Instagram400x230 youtube