HDZ BiH: Konkretna i održiva rješenja Izbornog zakona BiH moraju biti ponuđena

Predsjedništvo HDZ-a BiH je na sjednici u online obliku putem videokonferencije razmatralo je Izborni zakon BiH i dinamike svih procesa u predstojećem razdoblju.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predočio je aktivnosti radnih grupa koje su formirane kako bi se održala visoka intenzivnost razgovora obzirom na postavljene rokove, iako nisu pretpostavljene potpisanim Sporazumom o načelima i izmjena i dopuna u Mostaru koji su potpisali predstavnici HDZ-a BiH, SDA i međunarodnih predstavnika.

Upravo kohezija tih radnih grupa treba ponuditi konkretno rješenje koje jamči stabilnost u nastavku europskog puta BiH, i što je najvažnije, rješava sve diskriminatorne odredbe sadržane u predmetima “Ljubić” i “Sejdić & Finci”. Maksimalistički ciljevi i isključivost ne mogu biti dio konstruktivnih razgovora i neće biti mehanizam za kupovinu vremena kako bi se održao status quo, navodi u priopćenju Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je izdvojio i zadovoljstvo održanom međunarodnom znanstvenom konferencijom u Neumu koja je okupila domaću i međunarodnu akademsku elitu iz područja pravnih i politoloških znanosti na kojima su ponuđeni referentni okviri na europskom i euroatlantskom putu. EU i NATO ostaju ključni vanjskopolitički ciljevi i prioriteti legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i takav stav će biti snažno zagovaran na domaćim, međunarodnim i globalnim forumima.

U kontekstu aktualnih događanja oko pandemije koronavirusa zaključeno je kako uz sve poteškoće koje neminovno postoje, niti jedna razina vlasti ne smije tražiti alibi, nego snažno djelovati kako bi proces cijepljenja i imunizacije cjelokupnog stanovništva konačno otpočeo, navodi se u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube