Za vikend sunčano i burovito

iks portal iks portal

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.,prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra se prognozira prije podne postepeno naoblačenje u Bosni sa sjevera. U drugoj polovini dana lokalno u Bosni može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine zadržalo bi se dosta sunčano vrijeme. Više oblačnosti od sredine dana na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C.

U nedjelju, 28.02.2021., u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Na sjeveru Hercegovine više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

U ponedjeljak, 01.03.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

 
index Instagram400x230 youtube