U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padaline

Danas pretežno oblačno. U drugoj polovini dana prognozira se kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padaline su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9 stupnjeva, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Posvetiti pažnju odijevanju
Biometeorološke prilike postupno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Tmurno vrijeme, porast naoblake i padaline, kod većine populacije uzrokovat će lošije raspoloženje i reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, dekoncentracije. Mada će temperature biti više u odnosu na protekli period, osjet hladnoće bi se mogao pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

U većem dijelu zemlje sutra će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12 stupnjeva.

U petak umjereno oblačno
U petak se prognozira umjerena oblačnost. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 4 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 stupnjeva.

 

 
index Instagram400x230 youtube