Prije dvanaest godina Ljubuški i Hercegovinu je zatrpao snijeg [video]

Ljubuški i Hercegovina će zauvijek pamtiti 2. veljače 2012. godine. Odmah na prvi spomen ovog datuma, svaki stanovnik Hercegovine sjetit će se najjačeg snježnog nevremena koje se dogodilo u posljednjih nekoliko desetljeća.

Snijeg koji je tada zatrpao brojna mjesta u Hercegovini, zadržao se sve do 15. veljače. U gradskim sredinama snijeg je iznosio oko 80 centimetara, a u okolnim mjestima palo je i preko jednog metra.

Promet je danima bio obustavljen, namirnica u trgovinama je nestalo, a pred lokalnim vlastima bio je golemi izazov koji, uglavnom, nisu uspjeli svladati.

Snijegom je bio zatrpan i Ljubuški. Visina snijega 4. veljače 2012. već u 13:00 sati je iznosila više od pola metra što je izazvalo opći kaos.

Ipak, brojni stanovnici Hercegovine, ali i cijele BiH, u cijelom kaosu našli su razloga za sreću. Najhrabriji su skakali sa kuća u duboki snijeg, roštiljalo se nakon čišćenja snijega, studenti i vojska su izašli na ulice kako bi pomogali, a volonteri Crvenog križa dijelili su hranu i čaj.
 
75d1c4fd2b9d46b88cea.jpeg
 
Iz Federalnog hidro-meteorološkog zavoda navode da se snježne padaline iz veljače 2012. neće još zadugo ponoviti.
 
 
 
index Instagram400x230 youtube