Proizvodnja programa u punom kapacitetu: Nova emisija „Studentski objektiv“ na SUM TV-u

Televizija Sveučilišta u Mostaru punim kapacitetom proizvodi program i svakim danom, novim emisijama, prilozima i snimljenim nastavnim jedinicama ispunjava svoj cilj – postaje akademsko video produkcijsko središte.

U proteklom razdoblju u okviru praktične nastave snimljen je serijal od 20 nastavaka studentske emisije naziva „Studentski objektiv“. Teme su brojne, počevši od obrazovnih, sportskih, zabavnih, kulturnih pa sve do najaktualnijih koje se tiču studentskih „start up-ova“ kao temelja budućih karijera. Nakon teorijskih pristupa praksa je iznimno važan element zaokruživanja nastavnog procesa.

Iskustva studenata

- Za mene je ovo vrlo bogato iskustvo, motivacija za dalje i zapravo sam na ovaj način uvidjela koliko volim ovo što studiram - poručuje Karmen Buljubašić, studentica Novinarstva koja je u Mostar došla studirati iz Splita. Uz pomoć nastavnika studenti su uredili i vodili vlastite emisije te se potom učili postprodukciji i brojnim drugim specifičnostima televizijskog novinarstva. - Zaista je riječ o jednom novom iskustvu i pristupu u procesu učenja. Preporučila bih svim studentima da bez ikakvog straha stanu ispred kamere i okušaju se u nečemu što će im zaista dati jedno novo iskustvo, otvoriti dodatnu dimenziju i učiniti spremnijima za nastup na tržištu rada - ističe Anita Ivanković, studentica na SUM-u i urednica jedne od emisija Studentskog objektiva. Emisija će biti emitirana svakog četvrtka na internetskoj stranici SUM-a, sveučilišnom portalu sumsova.ba, službenom SUM TV YouTube kanalu i u programu Radiotelevizije Herceg-Bosne u 17,55.

Snimanje nastavnih sadržaja

Uz uspješno održavanje stručne prakse u studijima Sveučilišne televizije snima se i proizvodi video nastava za potrebe visokog obrazovanja što Sveučilište u Mostaru pozicionira kao vodeće kada se radi o organizaciji učenja na daljinu. Nastavni sadržaji dostupni su u Sveučilišnom sustavu za online učenje Sumarum. U programu je također bila i međunarodna znanstveno-stručna konferencija PR & Media Days Mostariensis koja je oborila sve rekorde gledanosti i konferenciju pozicionirala u globalni prostor znanja i novih ideja. Uz proizvodnju programa, SUM TV svakodnevno dobiva upite iz gospodarskog sektora koji se odnose na medijske treninge i video produkcijske usluge. U narednom razdoblju omogućit će se i potpuna potpora u pružanju navedenih usluga. Važan dio ovog projekta je u SUM TV sustav razmjene koji medijskim kućama potpuno besplatno nudi snimljene video materijale događanja na SUM-u.

Društveni doprinos

Projekt Sveučilišne televizije, iako u kratkom vremenskom razdoblju, može se pohvaliti konkretnim rezultatima, brojnim uspješnim produkcijskim projektima te velikim društvenim i obrazovnim doprinosom u vremenu totalne blokade uzrokovane pandemijom Korona virusa.  „Zadovoljni smo postignutim! Sveučilišna televizija svakodnevno pokazuje svoju profesionalnost i dobivamo pozitivan feedback od naše publike. Imamo brojne ideje za napredak i razvoj, ovo novo vrijeme ispred svih nas donosi i nove poteškoće, ali unatoč tome, jako se veselimo novim izazovima. Nužno je i istaknuti i zahvaliti upravi SUM-a na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem na neograničenoj potpori, motivaciji i pomoći.“, zaključio je doc. dr. sc. Franjo Takač, voditelj Sveučilišne televizije.



Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 04 Veljača 2021 10:18
 
index Instagram400x230 youtube