Održan sastanak v.d. direktora Federalne uprave civilne zaštite s ravnateljima/direktorima županijskih uprava civilne zaštite

U organizaciji Federalne uprave civilne zaštite održan je sastanak v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite Enesa Memića s ravnateljima/direktorima županijskih/kantonalnih uprava civilne zaštite.

Na sastanku je analiziran zakonodavni okvir zaštite i spašavanja, te izrada prednacrta Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća od strane Federalne uprave civilne zaštite. V. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić je upoznao ravnatelje/direktore županijskih/kantonalnih uprava civilne zaštite o formiranju Radne skupine koja je izradila prednacrt Zakona i dostavila ga krajem prošle godine Vladi Federacije Bosne i Hercegovine. Sastanku je ispred Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke nazočio ravnatelj dr. sc. Drago Martinović.

Nakon što su nazočni na sastanku upoznati s inicijativom Federalnog ministarstva unutarnjih poslova da Federalna uprava civilne zaštite bude u sastavu navedenog ministarstva, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić i ravnatelji/direktori županijskih/kantonalnih uprava civilne zaštite donijeli su Zaključak da se organizacija, ustroj i funkcioniranje sustava zaštite i spašavanja ustroji na način da poslove zaštite i spašavanja, odnosno civilne zaštite obavljaju kao i do sada samostalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, kantona/županija i službe civilne zaštite općina/gradova, kao samostalna tijela uprave odnosno samostalne službe civilne zaštite.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 04 Veljača 2021 08:55
 
index Instagram400x230 youtube