Narednih dana očekuju nas proljetne temperature

Narednih dana očekuju nas proljetne temperature Iks portal

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas u Bosni najavljuju djelomično vedro. Prije podne po kotlinama će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše.

Smanjenje oblačnosti u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna između 3 i 9, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4 na jugu zemlje od 4 do 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva. U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežito oblačno vrijeme.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14 stupnjeva, prenosi Avaz. U razdoblju do 7. veljače prevladavat će stabilno vrijeme, a povremene i slabe padaline moguće su u ponedjeljak i utorak u Hercegovini i središnjim predjelima Bosne.

Od 8. do 16. veljače prognozira se nestabilno vrijeme praćeno padalinama širom zemlje. Do 10. veljače bit će toplije od uobičajenog za ovo razdoblje godine. Prognozirane jutarnje temperature u Bosni između 1 i 6 u Hercegovini još toplije između 3 i 8, a maksimalna kretat će se od 8 do 13 stupnjeva.

Promjena temperaturnog režima i osjetniji pad temperatura zraka očekuje se od 11. veljače. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -8 do -3, u Hercegovini od -2 do 3 stupnja. Maksimalne temperature zraka u Bosni između -3 i 2, te od 0 do 5 stupnjeva u Hercegovini.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 02 Veljača 2021 09:15
 
index Instagram400x230 youtube