Mreža vijeća učenika ŽZH: Dragi mladi, budite hrabri i borite se za vaša prava u društvu

Mreža vijeća učenika Županije Zapadnohercegovačke postoji od 2011. godine, te je dio Mreže vijeća učenika BiH, tijela koje ujedinjuje predstavnike vijeća učenika svake srednje škole. Također, od 2011. godine je dio i mreSVUBiH-a.

Mreža broji 7 članova iz 6 škola:

-Gimnazija fra Grge Martića Posušje

-Gimnazija Ljubuški

-Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg

-Srednja strukovna škola Široki Brijeg

-Srednja strukovna škola Posušje

-Srednja strukovna škola Ruđer Bošković Ljubuški.

Cilj organizacije je jačanje položaja srednjoškolaca, uključivanje srednjoškolaca u procese donošenja odluka, stvaranju novih prilika za srednjoškolce, te samim time stvaranje i “lidera” za budućnost.

Rad mreže se zasniva na međusobnoj suradnji, prilikama da svatko pokaže svoj talent, kao i ostvarivanju prilika za mlade.

Iza njih je mnogo zanimljivih projekata, a najpopularniji su:

-Jedan slatkiš, jedno dijete
-Dan srednjoškolaca

-Ostavi trag

-Želimo znati kada ćemo…. (Svake godine ovaj projekt nosi drugi naziv, prošle godine je to bio “Želimo znati kada ćemo prodisati”).

Na pitanje novinarke portala Vrisak.info koji projekt im je bio lakši, a koji teži za ostvarivanje, iz Mreže su odgovorili
“Svi projekti su rađeni s ljubavlju i i od dragosti pa ih ne dijelimo na takav način.”

Jedan slatkiš, jedno dijete

“Jedan slatkiš, jedno dijete” je akcija koja postoji i koja se provodi od početka rada mreSVUBiH-a. Samim time je svake godine provode mreže širom BiH.

Projekt se radi tijekom prosinca.

“Svaka škola provodi ovu akciju na drugačiji način, ali s istim ciljem, a to je uljepšati nekome Božić. Neke škole skupljaju novce, neke hranu, pakete. Škole naše županije su skupile 5.284 KM i sve je donirano udrugama i stanovnicima naše županije. Jako smo ponosni na sebe i sve koji su sudjelovali u ovoj aktivnosti.
Još jednom smo pokazali da naše malo nekome znači puno više” kazali su za Vrisak.info iz Mreže vijeća učenika ŽZH.

Također, otkrili su nam da u planu imaju odraditi puno zanimljivih i korisnih aktivnosti i projekata, ukoliko trenutno stanje dozvoli.

“Možemo vam odati da trenutno radimo na jednoj anketi koja će biti provedena početkom drugog polugodišta u svim srednjim školama. A ostali neka budu tajna, ako želite vidjeti više, redovno nas pratite na našim društvenim mrežama
Instagram: @mrevuzzhz, kao i na Facebook: Mreža vijeća učenika Zapadnohercegovačke županije.”

I za kraj, poslali su poruku i savjet za sve školarce i mlade.

“Dragi mladi budite hrabri i borite se za vaša prava u društvu. Zanemarite nebitne ljude, budite svoji. Stvarajte, pišite, poštujte jedni druge. Stvorite ono bolje sutra, za kojim svi čeznemo. I ono najvažnije nikad ne odustajte.”

 
index Instagram400x230 youtube