Bh. blok o kontroverznim izborima u Mostaru: Ovo je pljačka stoljeća

Nakon odbijanja žalbe od strane Prve mostarske partije po kojoj je BH Bloku trebao biti vraćen mandat u Izbornoj jedinici Stari grad ne stišavaju se reakcije na očito spornu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva.

Izgledno je da će se o konačnoj odluci tko će dobiti sporni mandat na kraju morati odlučivati putem sudskih procesa.

Između ostalih, na ovu odluku reagirao je i nositelj liste BH Bloka u Mostar i predsjednik Gradskog odbora SDP BiH Mostar Arman Zalihić, koji je u svojoj izjavio poručio da nema pregovora sa ‘otimačima mandata’, piše Dnevni list.

Pljačka stoljeća u režiji pojedinih članova SIP-a po političkom diktatu Koalicije za Mostar. U vreći jedni rezultati biračkog odbora, SIP objavio druge – oduzeli jedan glas PMP-u, dodali tri Koaliciji za Mostar. Dovoljno da PMP-u ukradu mandat, a zadovolje Komšića. U ponedjeljak je PMP u zakonskom roku podnio SIP-u prigovor kojim su tražili da se isprave podaci za biračko mjesto Brankovac 5 gdje je PMP na područnoj listi osvojio 23 glasa, a upisana su im 22, dok je Koalicija osvojila 263, a upisano im je 266 glasova. SIP je promijenio pravnu kvalifikaciju ovog prigovora, cijenio ga kao zahtjev za ponovno brojanje, te ga na kraju i odbio, a samo su trebali upisati stvarno stanje glasova. Sljedeći korak je Sud BiH što će ujedno biti test da se vidi je li i ova instuticija pod političkom kontrolom. Ako jest, morat’ ćemo po pravdu u Strasbourg. Na kraju, otimačima mandata poručujem da nema pregovora s onima koji nas kradu! – izjavio je Arman Zalihić.

Očigledno, nakon ovakvog ishoda BH Blok je uputio jasnu poruku s kim ne misli voditi pregovore oko uspostavljanja vlasti u Mostaru.

Podsjetimo, tijekom današnjeg dana reagirao je i predsjednik Prve mostarske partije Semir Drljević koji je za klix izjavio da je mandat PMP-a Središnje izborno povjerenstvo pripisalo Demokratskoj fronti koja se nalazi unutar Koalicije za Mostar.

 
index Instagram400x230 youtube