Čapljina: Duhanska odlazi u povijest - ovako će izgledati novi kompleks u vlasništvu Ljubušaka [video]

Kompleks Duhanske stanice u Čapljini bit će srušen, a na njegovom mjestu niknut će stambeno-poslovni kompleks sa šetnicom i domom za stare i nemoćne.

Svi objekti ovog kompleksa objekti u središtu grada uskoro će biti srušeni, a na njihovom mjestu niknut će novi, moderni objekti.

Ljetos je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić potvrdio kako je Grad prije 9 godina napravio regulacijski plan Duhanska stanica, ali tada vlasnici nisu biti financijski spremni ući u realizaciju toga plana.

''Zadnjih par mjeseci ja sam imao dva sastanka s vlasnicima Duhanske stanice i izvjesno je da će se veoma brzo krenuti taj regulacijski plan jer hajdemo reći malo je zastario pa ćemo ga još malo ušminkati, ali ovdje ćemo na ovom mjestu, gdje je sada Duhanska stanica zbilja imati jednu lijepu novu četvrt'', rekao je Vidić ljetos za medije. Objasnio je i što je sve planirano.

''Po regulacijskom planu napravit će se jedna prometnica koja će ići od zapada prema istoku tako da ćemo imati bolju komunikaciju, jer svi sada kružimo oko Duhanske. Dakle, imat ćemo komunikaciju istok-zapad i neće se više morati praviti krug. Tu će biti stambeno-poslovni prostori i još se ne zna hoće li se investitor odlučiti da onaj FERM, ono najjužniju zgradu, kako se nekad zvao FERM zavod, pretvori u Dom za umirovljenike'', rekao je Vidić.

 
index Instagram400x230 youtube