Roditelji iz zapadne Hercegovine zahtijevaju normalno školovanje svojoj djeci

Sastanak svih koordinatora Inicijative roditelja koji zahtijevaju normalno školovanje iz ZHŽ-a i HNŽ-a, a koji je imao informativno-operativni karakter povodom trenutačnih aktivnosti i onih koje se pripremaju u idućem razdoblju, održan je u utorak u Ljubuškom.

Tisuće potpisanih izjava

Na sastanku je analizirana aktivnost dijeljenja i prikupljanja izjava o odgovornosti roditelja za svoju djecu koja je zbog velikog zanimanja roditelja još u tijeku i koja je produžena za još dva tjedna, piše Dnevni list.

„Brojanje potpisanih izjava još nije kompletirano zbog stalnog priljeva novih, ali vas želimo izvijestiti da se radi o nekoliko tisuća potpisanih izjava. Hvala svim roditeljima na hrabrosti i na ljubavi koju ste pokazali prema svojoj djeci, a ta ljubav treba postati još veća od ljudskog obzira. U tijeku je formiranje odvjetničkog tima koji će sve roditelje potpisnike izjava o odgovornosti i njihova ustavom zajamčena prava zaštititi putem tužbe protiv svih odgovornih za nemjerljivu psiho-fizičku štetu koju su nanijeli djeci i roditeljima, kršeći ustave i zakone te donoseći nezakonito, neodgovorno i nepromišljeno epidemiološke mjere“, priopćeno iz inicijativnog odbora.

Prosvjedni skup

U tijeku je, navode, priprema organiziranja i djelovanja Inicijative roditelja i na prostoru HBŽ-a i SBŽ-a, s ciljem što boljeg i sustavnijeg organiziranja roditelja u svom zalaganju za normalno školovanje djece. Odmah po završetku aktivnosti o prikupljanju izjava o odgovornosti, javnost će biti obaviještena o datumu i mjestu planiranog prosvjednog skupa.

„Iako odgovorni ne uvažavaju pravo i glas roditelja, jamčimo vam da će Inicijativa roditelja uskoro svojim sustavnim i organiziranim djelovanjem učiniti da se roditelje itekako pita i uvažava kad je u pitanju odgoj i obrazovanje njihove djece. Pozivamo i sve roditelje da nam se priključe, odlučno i odgovorno u obrani svojih roditeljskih prava za odgoj svoje djece, koje je država očito uzurpirala“, zaključeno je.

 
index Instagram400x230 youtube