Još danas kiša, u petak i subotu prognozira se sunčano vrijeme

Danas u jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na jugu zemlje razvedravanje. U većem dijelu zemlje pretežno oblačno prije podne uz postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Mjestimično tmurno vrijeme u prijepodnevnim satima, pretežno u Bosni, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje poteškoće. Sa odmicanjem dana i razvedravanjem, opšta slika će se postepeno popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. U Hercegovini će većim dijelom dana biti sunčanije i ugodnije.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

I u subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

U nedjelju u BiH se prognozira prije podne postupno naoblačenje. Kiše se očekuje od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera.
U Hercegovini slabo jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

 
index Instagram400x230 youtube