Za vikend kišovito i svježe

Za vikend kišovito i svježe IKS portal

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom na jugu i na jugozapadu.

Danas se u Hercegovini, zapadu i na jugozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini su povremeno mogući i slabi lokalni pljuskovi. U većem dijelu Bosne umjereno oblačno.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23, na jugu do 27 stupnjeva.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Povećana naoblaka i povremeno jači jugo, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći probleme sa snom. Opšta slika će biti nešto ljepša u centralnim i istočnim područjima, gdje će se uticaj nadolazeće promjene vremena najmanje osjetiti.

3.10.2020 Subota

Prije podne pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa kišom u cijeloj zemlji od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Obilnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne.
Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno su mogući i olujni udari juga.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na sjeveru zemlje i do 29 stupnjeva.

Biometeoroloka prognoza je loša. Opšta slika dodatno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, pod uticajem sve izraženije promjene vremena, praćene povećanom naoblakom, kišom i južnim strujanjem, ponajprije u Hercegovini i Krajini, sa noćnim satima i u ostatku zemlje. Hronični bolesnici i meteoropate će imati pojačane tegobe, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

 4.10.2020 Nedjelja

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna kiša u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Prije podne povremeno sa jakim udarima juga.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu do 25 stupnjeva.

5.10.2020 Ponedjeljak

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima. Poslije podne i krajem dana u južnim i zapadnim područjima sa kišom i pljuskovima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu do 27 stupnjeva.

Poslijednja izmjena danaPetak, 02 Listopad 2020 09:27
 
index Instagram400x230 youtube