Hrvatski premijer Andrej Plenković dolazi u Mostar na otvaranje Biskupijskog centra

Hrvatski premijer Andrej Plenković sa izaslanstvom će sutra i u ponedjeljak biti u posjetu Mostaru.

Povod je svečanog otvaranja novoizgrađenog Biskupijskog kulturnog centra u Mostaru i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića ‘Pođite i propovijedajte’ kao i primopredaju dužnosti odlazećeg biskupa Ratka Perića novoimenomanom biskupu Petru Paliću.

Inače, novoizgrađeni Biskupijski kulturni centar u Mostaru velikim dijelom je financiran upravo zahvaljujući pomoći Hrvatske.

Također, Plenković će nazočiti i svetoj misi u ponedjeljak, kada će odlazeći biskup Ratko Perić predati dužnost novoimenovanom biskupu Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim upraviteljem Trebinjsko-mrkanske dijeceze, biskupu Petru Paliću. Kako Republika doznaje, očekuje se i nazočnost kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije Tome Vukšića, mostarskog muftije Salema ef. Dedovića, episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, kao i brojnih biskupa iz BiH i Hrvatske.

Primopredaja službe planirana je za blagdan Uzvišenja Svetog Križa i svetkovinu obljetnice posvete Mostarske stolnice Marije Majke Crkve i obljetnicu biskupova ređenja, 14. rujna, za vrijeme svete Mise u 11 sati.

 
index Instagram400x230 youtube