Objavljen poziv za sudjelovanje u projektu jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini

Objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u projektu jačanja proizvodnje trešnje u Hercegovini (Strengthning of cherry production in Herzegovina).

Projekat implementiraju Jaffa-Komerc d.o.o. i Njemačka vladina razvojna organizacija Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) a u okviru DEVELOPPP. de programa, financiranog od strane Saveznog Ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj (BMZ) Savezne Republike Njemačke.

Projekt pod nazivom Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini je trogodišnji projekt koji u svojoj suštini doprinosi razvoju strukturirane i ka tržištu orijetirane proizvodnje trešnje u regiji Hercegovine i to u općinama Mostar, Stolac, Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg.

Kao lider na tržištu Jaffa-Komerc želi kroz ovaj projekt izgraditi formalnu kooperantsku strukturu od 50-100 manjih proizvođača sa iskustvom u poljoprivredi i voćarstvu.

U okviru projekta će odabranim kooperantima biti podijeljeno do 7500 dvogodišnjih sadnica trešnje (sorte Ferrovia i/ili Celeste) te se Jaffa-Komerc d.o.o. obavezuje na otkup trešanja proizvedenih u skladu sa zahtjevima stručnjaka angažiranih na projektu, što će biti regulirano posebnim ugovorom, navodi se u pozivu.

Poseban fokus u okviru projekta se stavlja i na izgradnju kapaciteta u smislu stručnih obuka i razmijenu iskustsva ali i praktičnog treninga i to prema zahtjevima Global GAP i Global Gap 2 standarda za sve odabrane sudionike projketa i zainteresirane proizvođače.

Javni poziv je otvoren do 15.09. u 12:00 sati, a potrebnu dokumentaciju dostavite lično u zatvorenoj koverti ili putem pošte na adresu Jaffa-Komerc d.o.o. 88201 Blagaj-Mostar ili pak putem maila na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Više o pozivu pogledajte klikom OVDJE!

Akta

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 10 Rujan 2020 13:10
 
index Instagram400x230 youtube